[Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

[Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Fri Mar 31, 2017 11:22 am

Hi,

please welcome a new beta version!
Thanks in advance for checking it out.

Mar 31, 2017 - Version 3.7 Beta1

In this version:

Features:
  • Drag-and-dropping text from any application into CintaNotes

Fixes:
  • Clipping shortcuts with Windows key not working
  • Clipping: possible error upon clipping
  • Tag sidebar: wrong tag counts after cancelled import
  • Import: Exception after canceling import
  • Editor: crash during paste
  • Editor: attachment item height shouldn't depend on icon size
  • Printing: "current view" now enabled even when there are no filters applied
  • Pasting HTML in editor now obeys Options/Clipping/Formatting settings

Download:
Installable: CintaNotes_3_7_Beta1_Setup.exe
Portable: CintaNotes_3_7_Beta1.zip
Alex
date
Posts: 216
Joined: Sat Aug 01, 2015 5:15 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby date » Sat Apr 01, 2017 8:58 am

CintaNotes Developer wrote:[*]Drag-and-dropping text from any application into CintaNotes
Ok, but it was already possible except that you don't have to open a note now, can do it in the main window. But you still need to select text, what then is the advantage over clipping?
User avatar
Ovg
Posts: 114
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby Ovg » Sat Apr 01, 2017 12:29 pm

CintaNotes Developer wrote:Fixes:
  • Clipping shortcuts with Windows key not working
  • Editor: crash during paste
  • Editor: attachment item height shouldn't depend on icon size


All working fine now!
I can revert to default settings in AquaSnap.
Thank you very much Alex!
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.9 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Tue Apr 04, 2017 6:07 am

date wrote:Ok, but it was already possible except that you don't have to open a note now, can do it in the main window. But you still need to select text, what then is the advantage over clipping?

Well, the obvious advantage is that now you don't have to use the keyboard. Many people only hold the mouse while surfing online, so it should come in handy.
Alex
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Tue Apr 04, 2017 6:08 am

Ovg wrote:All working fine now!
I can revert to default settings in AquaSnap.
Thank you very much Alex!


Great, thanks for checking!
Alex
Thomas Lohrum
Posts: 1280
Joined: Tue Mar 08, 2011 11:15 am

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby Thomas Lohrum » Tue Apr 04, 2017 7:10 pm

Hi Alex,

my second day with 3.7 beta 1 revealed a new bug regarding copy to the clipboard.

This is the error message i get when copying (Ctrl+V) or cutting (Shift+Entf) to the clipboard:

---------------------------
[Error]
---------------------------
class err::InvalidArgumentException
Precondition failed:
app::controls::`anonymous-namespace'::calcDuplicateTextCount
from <= to && to < text.length()


The content does get copied to the Clipboard. Seems like the bug happens after that. The content of log1.txt shows the bug happening five times today. No further information available.

Thomas
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Wed Apr 05, 2017 9:47 am

Hi Thomas,

Thanks for the report! We fixed the bug, please try this version:
http://cintanotes.com/files/debug/Cinta ... Beta1b.zip
Alex
palos
Posts: 12
Joined: Tue Apr 26, 2016 11:42 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby palos » Wed Apr 12, 2017 7:15 am

CintaNotes Developer wrote:Features:
  • Drag-and-dropping text from any application into CintaNotes


Hi,
there is a small bug in dragging URL from browser.

When I drag an URL from Mozilla Firefox (click on small icon "i" on the left) and drop it to CN I have that result in CN:
e.g.
http://edition.cnn.com/2016/08/29/fooda ... index.html

If I do the same and drop it on desktop (or somewhere else) I have an internet shorcut with extension .url and also with text description, e.g. "World's best barbecues -- from Indian to Brazilian - CNN.com"

Can you improve drag and dropping and add description too, please?

thx.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Fri Apr 14, 2017 8:04 am

Hi palos,
Thanks for your comment!

Could you please clarify what exactly are you dragging? Is is a link on a webpage?
Alex
palos
Posts: 12
Joined: Tue Apr 26, 2016 11:42 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby palos » Tue Apr 18, 2017 8:34 am

CintaNotes Developer wrote: Is is a link on a webpage?


Yes, Alex,
it is a link on a webpage. It would be nice to have description too, like when you drag and drop to desktop /or elsewhere/.

You can paste a description to first line and link to second line. Or you can put description and link together /like as you copy links from webpage/, it doesn't matter.

Thx.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Tue Apr 18, 2017 11:37 am

Thanks for the clarification!
That's a bit odd: when I drag links from Firefox to CN, the link descriptions are retained.
For example, when I drag the link "Download portable version" from cintanotes.com to the main CinatNotes window (with 3.7 beta!), I get
a new note with a link with title "Download portable version" and target as http://cintanotes.com/etc

It would be great if you provided a sample web page with a sample link, so that were are sure we are talking about same kind of links.
Alex
palos
Posts: 12
Joined: Tue Apr 26, 2016 11:42 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby palos » Wed Apr 19, 2017 8:19 am

Hi Alex,

maybe I didn't write it exactly. I write about a link dragged from address bar not from page.

E.g. I have http://cintanotes.com in address bar in Firefox or Chrome. If I drag and drop this link to desktop, I can see new icon (extension .url) with name "CintaNotes - A Note-Taking Application for Windows".

If I do the same and drop it from address bar to CN, I have new note with such a text "http://cintanotes.com" and it is bound to link http://cintanotes.com

It would be nice to have a new note with text description "CintaNotes - A Note-Taking Application for Windows" bound to link http://cintanotes.com
or
to have two lines, first with the text "CintaNotes - A Note-Taking Application for Windows" and second line with link http://cintanotes.com

thx.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Thu Apr 20, 2017 1:11 pm

Oh, I see. Well, this is different. This is not actually a bug, because this function was never programmed.
Probably this idea on the roadmap would fit the bill for you? It already has a lot of votes:
http://roadmap.cintanotes.com/topics/48 ... ion-empty/

If this was implemented, you'd simply press a hotkey to record the page as a note, with page title as note title
and page URL as note's link.
Alex
palos
Posts: 12
Joined: Tue Apr 26, 2016 11:42 am
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby palos » Sat Apr 22, 2017 6:52 am

Unfortunately it is not exactly what I'm looking for. Your suggestion assume only one link/webpage per note.

But I have found a workaround. First add webpage to favorites in browser. Then copy and paste from favorites to CN. It's not comfortable, but at least it works.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4502
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: [Ann] CintaNotes 3.7 Beta 1

Postby CintaNotes Developer » Sat Apr 22, 2017 5:10 pm

That's a good workaround! Actually, copying and pasting any link to the page in question should work.
Alex

Return to “CintaNotes Personal Notes Manager”