Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Forum rules
1. Please keep it one request/suggestion per topic.
2. Please mark the requests with the following tags:
[Startup] - issue related to the program's startup or shutdown process;
[Taking] and [Clipping] - related to acquiring/creating notes (excl. editing);
[Viewing] - related to notes list browsing and reading;
[Editing] - related to the process of editing new and existing notes;
[Search] - related to note searching and finding;
[Managing] - related to note organization and management;
[Reordering/Sorting] - related to sorting or reordering the notes list;
[Clipboard] - clipboard operations;
[Import] and [Export] - issue related to bulk notes import/export;
[Globalization] - issues related to multiple languages/cultures support;
[Files] and [Backup] - file operations,notes back-end and backup;
[UI] - UI issues which don't fall into any of the above categories;
[Other] - other issues which don't fall into any of the above categories.

Thank you!
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Sat Feb 01, 2014 10:12 am

When you clip some text with Ctrl+F12, CintaNotes automatically adds the text as the note title, but then also duplicates that same text into the body of the note. It would be really nice to have an option to stop CN from putting that text into the body - it is a waste of time when it is exactly the same as the note title, and you have to delete it.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Tue Feb 04, 2014 11:51 am

What is your Options/Clipping/Use as Title setting?
Alex
Thomas Lohrum
Posts: 1316
Joined: Tue Mar 08, 2011 11:15 am

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby Thomas Lohrum » Tue Feb 04, 2014 1:57 pm

CintaNotes Developer wrote:What is your Options/Clipping/Use as Title setting?

Alex,

There is an option to control title behaviour, but as i understand the request, the request is for the body.

Thomas
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Wed Feb 05, 2014 8:40 am

Yes - Thomas is correct, it is for the body text. The title text is fine.
Thomas Lohrum
Posts: 1316
Joined: Tue Mar 08, 2011 11:15 am

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby Thomas Lohrum » Wed Feb 05, 2014 8:48 am

usbpoweredfridge wrote:Yes - Thomas is correct, it is for the body text. The title text is fine.

Alex,

rather than introducing a new option it makes sense to leave the body empty, when the message text is one line only, which will be used for the title anyway. No need to duplicate it to the body.

Thomas
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Wed Feb 05, 2014 9:50 am

Ok now I understand.
So the suggestion is: "if clipped note is just one line, and "use first line as title" is set, then don't duplicate this line in the note's text".
Is that correct?
Alex
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Thu Feb 06, 2014 5:24 am

Mine is set to Application Title rather than First Line Of Text, but yes - that is basically correct. Application Title and First Line will be the same when only one line is selected, so it should apply to both.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Thu Feb 06, 2014 5:40 am

usbpoweredfridge wrote:Application Title and First Line will be the same when only one line is selected

Hm, why is that? Application title can be quite arbitrary and certainly is independent from the selection.
Alex
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Thu Feb 06, 2014 8:00 am

Not sure to be honest - it might be that most web articles use the same text for the heading as Firefox does for the title. However it happens, I find that when I double click some text in Firefox and then Ctrl+F12, the note title in CintaNotes is basically the same as for the text that CintaNotes inserts (except the title usually has ' - Firefox' on the end of it).
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Thu Feb 06, 2014 8:01 am

Probably that's because you double-click on the title of the article? But you can select any other text line.
Alex
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Thu Feb 06, 2014 8:23 am

Yes, when I clip text (mostly I use the edit-->new function, clipping is used relatively rarely here), I usually double click the article title and then hit ctrl+f12. I guess that probably explains it.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Thu Feb 06, 2014 11:58 am

Ok glad that we cleared that out. So I guess the suggestion stays as "if clipped note is just one line, and "use first line as title" is set, then don't duplicate this line in the note's text", without including the "Application title" option?
Alex
User avatar
usbpoweredfridge
Posts: 407
Joined: Fri Jan 17, 2014 11:08 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby usbpoweredfridge » Fri Feb 07, 2014 9:09 am

Yes, I think I can work with that. I changed to 'first line', and the only disadvantage I notice is that if you have no text selected when you hit Ctrl+F12, the note is blank (with 'application title', the note has a title).
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4747
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Leave Text Blank when using Ctrl+F12

Postby CintaNotes Developer » Fri Feb 14, 2014 2:17 pm

I think I explained it here somewhere recently. If you have nothing selected, nothing is copied to clipboard, and CN can't get any information out of it.

I've added your suggestion to the roadmap, you can vote for it here:
http://roadmap.cintanotes.com/topic/406 ... plication/
Alex

Return to “Feature Requests”