Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Fri Jul 28, 2017 12:06 pm

Hallo,
when I write: "test hallo" and select this text and use controll-F12 then this text is not copied in an new note but the following text below:

The same happens when it is transfered by copy and paste. With the exeption when I copy it to the titel of the note, then the correct text appears.

This happens since version 3_8 or 3_8_1 of CN, at least I noticed it then.

Regards
Yogi


Version:1.0
StartHTML:0000000105
EndHTML:0000001242
StartFragment:0000001182
EndFragment:0000001235
<!DOCTYPE html>
<html lang="en" xml:lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta charset="UTF-8" />
<title></title>

<style type="text/css">
.Normal {
margin:1.0pt;
margin-top:1.0pt;
margin-bottom:1.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Times New Roman";
font-size:10.0pt;
color:Black;
font-weight:normal;
}
h1 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:18.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
h2 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:16.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
h3 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:14.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
.PageBreak {
page-break-after:always;
}

</style>
</head>
<body>
<p class="Normal">test hallo</p>
</body>
</html>
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Fri Jul 28, 2017 12:17 pm

Hi Yogi,

Thanks for the report!
Seems like TextMaker doesn't set the clipboard format type properly. But I'll need to check.
I'll need to install trial version of SoftMaker Office to do that.
Please hang on a couple of days
Alex
yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Fri Aug 04, 2017 10:35 pm

Hallo,
I found a second programm which has the same problem:
It is IntelliJ IDEA 2017.2.1
Build #IC-172.3544.35, built on July 31, 2017
JRE: 1.8.0_152-release-915-b6 amd64
JVM: OpenJDK 64-Bit Server VM by JetBrains s.r.o
Windows 8.1 6.3

I tried to copy the following text:
fun main(args: array<String>){
val name = args.getOrElse(0)
{"Welt"}
println("Hallo$Name!")
}

this resulted in:
Version:1.0
StartHTML:0000000128
EndHTML:0000001037
StartFragment:0000000128
EndFragment:0000001037
SourceURL:about:blank
<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"></head><body><pre style="background-color:#ffffff;color:#000000;font-family:'Courier New';font-size:9,0pt;"><span style="color:#000080;font-weight:bold;">fun&#32;</span>main(args:&#32;array&lt;String&gt;){<br>&#32;&#32;&#32;&#32;<span style="color:#000080;font-weight:bold;">val&#32;</span>name&#32;=&#32;args.getOrElse(<span style="color:#0000ff;">0</span>)<br>&#32;&#32;&#32;&#32;<span style="font-weight:bold;">{</span><span style="color:#008000;font-weight:bold;">"Welt"</span><span style="font-weight:bold;">}<br></span><span style="font-weight:bold;">&#32;&#32;&#32;&#32;</span><span style="font-style:italic;">println</span>(<span style="color:#008000;font-weight:bold;">"Hallo</span><span style="color:#000080;font-weight:bold;">$</span>Name<span style="color:#008000;font-weight:bold;">!"</span>)<br>}</pre></body></html>

I hope this helps somehow to find the reason for this clipping behaviour.

Yogi
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Sat Aug 05, 2017 7:25 am

Thanks for the additional info, yogi!
Alex
yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Sun Aug 06, 2017 9:06 pm

Hi Alex
I just noted that IntelliJ has a special command in their menu: Edit / Copy as Plain Text
When I use this and paste into CN it works as expected. It seems the programmers of IntelliJ are aware of the different formats in contrast to the program Textmaker of Softmaker.
Yogi
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Mon Aug 07, 2017 10:08 am

That's good to know, thanks
Alex
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Fri Aug 11, 2017 11:51 am

Please try this version: viewtopic.php?f=3&t=2352
Alex
yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Sun Aug 13, 2017 9:00 pm

Hi Alex,
I forgot to test: Clipping from LibreOffice or TextMaker inserted raw HTML into notes
Sorry, this does not work yet with TextMaker. LibreOffice I do not use. With webpages it works fine.
Good luck hunting the bug :)
Yogi
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Mon Aug 14, 2017 6:54 am

Ok, probably it was wrong to assume that fixing LibreOffice would fix TextMaker as well.
Will dig deeper. Thanks!
Alex
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Mon Aug 14, 2017 9:43 am

Tried clipping from TextMaker 2012 (rev 692) - works ok!
Which version of TextMaker do you have?
Are you sure you tried correct CN version? (try this: http://cintanotes.com/files/beta/CintaN ... Beta1b.zip )

If still doesn't work, maybe the problem is in the document?
Try clipping some very simple text with just a single bold word - does it work?

Thanks!
Alex
yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Wed Aug 23, 2017 8:15 am

Hallo
I am using Softmaker Office 2016 with TextMaker Professional 2016 (rev 766.0331)
Also with CN http://cintanotes.com/files/beta/CintaN ... Beta1b.zip it did not work.
I tried to clipp the word: "boldword" this is the result:

Version:1.0
StartHTML:0000000105
EndHTML:0000001311
StartFragment:0000001211
EndFragment:0000001304
<!DOCTYPE html>
<html lang="en" xml:lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta charset="UTF-8" />
<title></title>

<style type="text/css">
.Normal {
margin:1.0pt;
margin-top:1.0pt;
margin-bottom:1.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Times New Roman";
font-size:10.0pt;
color:Black;
font-weight:normal;
}
h1 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:18.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
h2 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:16.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
h3 {
margin:1.0pt;
margin-top:12.0pt;
margin-bottom:3.0pt;
margin-left:0.0pt;
margin-right:0.0pt;
text-indent:0.0pt;
font-family:"Arial";
font-size:14.0pt;
color:Black;
font-weight:bold;
}
.PageBreak {
page-break-after:always;
}
.tm5 {
font-weight:bold;
}

</style>
</head>
<body>
<p class="Normal"><strong><span class="tm5">boldword</span></strong></p>
</body>
</html>
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Thu Aug 24, 2017 4:52 am

Hi yogi,

Yes I confirm there are still problems here - sorry! Please wait a bit for 3.10 beta 2.
Alex
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Mon Aug 28, 2017 11:14 am

Hi yogi,
could you please try this version:
viewtopic.php?f=3&t=2356
Alex
yogi
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2014 2:04 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby yogi » Tue Feb 06, 2018 11:09 pm

Hi Alex,
by now I am using Textmaker 2018 and cintanotes 3.11.
The main problem has disappeared. But clipping is not yet perfect.
Here is some example:
In Textmaker:
This is some text
and some more on a new line
third line

after clipping in CN:
This is some text

and some more on a new line

third line



So we have some double spacing between lines. And the black box with the question mark indicates a new line without text.
That is when I enter one word "hallo" and several newlines it looks like this:
hallo









Cintanotes and Softmaker Office are two very nice and helpfull programms, I would be very happy if they would cooperate perfekt.
Thanks
Yogi
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4696
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Clipping from the programm TextMaker from Softmaker

Postby CintaNotes Developer » Wed Feb 07, 2018 6:27 pm

Hi Yogi,

Thanks for the report, I'll look into it!
Alex

Return to “Bug Reports”