Icon gone after Explorer crashes

GoD

Icon gone after Explorer crashes

Postby GoD » Mon Nov 30, 2009 3:30 pm

Sometimes, my explorer crashes while developing shell extensions.
Or I have to kill the task.
Explorer starts again but the tray icon from CN is missing.
Can you react to WM_TASKBARCREATED and add the icon again?
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4697
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby CintaNotes Developer » Mon Nov 30, 2009 5:39 pm

Greetings to a fellow developer :)

here is an excerpt from the CN code:

Code: Select all

bool MainFrame::handleMessage(const MSG& msg, LRESULT& result)
   {
      static const UINT WM_MYTASKBARCREATED = ::RegisterWindowMessage(_T("TaskbarCreated"));

      if (msg.message == WM_MYTASKBARCREATED)
      {
         // program manager has been restarted and the taskbar has been recreated,
         // if tray icon was present, we need to add it again now
         if (notifyIcon->isAdded()) notifyIcon->add();
         return true;
      }            
      ...
   }



So the code is there. And it's working on my PC. Could you please elaborate on your configuration? Thanks
Alex
GoD

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby GoD » Tue Dec 01, 2009 9:40 am

I've tested it again.
It doesn't work.
Start Windows, start CN, start TaskManager and kill explorer.exe, start explorer.exe, CN icon is gone.
I'm using Windows 7 x64.
I haven't tested it yet with other computers.
kranor
Moderator
Posts: 229
Joined: Wed Feb 11, 2009 3:10 pm
Contact:

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby kranor » Tue Dec 01, 2009 11:52 pm

Hi again alex Unable to replicate in Win 7 32 bit..... Seems like it may be a 64Bit problem
No trees were killed in the creation of this message. However, many electrons were terribly inconvenienced.
GoD

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby GoD » Wed Dec 09, 2009 2:32 pm

I've tested it now on several computers. On Windows x32 it's working, on x64 it's not working.
If you need help to figure out what's going on, I'm glad to help you.
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4697
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby CintaNotes Developer » Fri Jan 15, 2010 8:01 pm

Sorry for the delay!

Yes, this problem manifests only on x64. I've added it to my issue tracker. Thanks for the report!
Alex
Kelden

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby Kelden » Fri Nov 12, 2010 11:36 pm

In the last days, my explorer crashed often and I can see that this bug isn't fixed in 1.3.
Are you able to reproduce it now?
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4697
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Icon gone after Explorer crashes

Postby CintaNotes Developer » Sat Nov 13, 2010 3:28 am

I'm not since I am yet to get myself a Win7 x64 (on x86 the bug is not there).
But I noticed that this bug is not on the roadmap, this is wrong because it doesn't participate in the voting. Added it to the roadmap, please vote: http://roadmap.cintanotes.com/feedback/ ... win-7-x64/
Alex

Return to “Bug Reports”