Attacments names aren't display correctly in notes bodies

User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Mon Nov 21, 2016 9:24 pm

CN 3.4: In notes bodies attachments names aren't display correctly. In notes list - all Ok.
Attachments
1.PNG
1.PNG (33.95 KiB) Viewed 5729 times
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Tue Nov 22, 2016 7:24 am

Hi Oleg,

Thanks for the report!
Seems like this is a font problem. What font you have configured as menu font?
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Tue Nov 22, 2016 9:19 am

Hi Alex!

Where can I see font size and family? I'll check today evening.
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Tue Nov 22, 2016 9:22 am

The exact location depends on your Windows version. Somewhere in Control Panel / Display / Window settings / Menu font (drop down)
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Tue Nov 22, 2016 9:34 am

Thank you, I'll check
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Tue Nov 22, 2016 5:34 pm

Hi Alex!
Unfortunately I didn't find any settings for font size and font family for Aero Theme in Windows 7 SP1.
I tried change font and font size for Icon and Menu from Segoe UI, 12 to Times New Roman 8 or 10, but nothing is changed ...
Attachments
2.PNG
2.PNG (126.49 KiB) Viewed 5713 times
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Wed Nov 23, 2016 5:55 am

Do I understand correctly that the problem happens even with default Windows 7 Aero theme?
Could you please also tell me the value of the app.mainframe.tagsidebar.font param in cintanotes.settings?
Alex
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Wed Nov 23, 2016 5:57 am

Wait, I think I know what's the problem.. Did you change the standard icon size?
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Wed Nov 23, 2016 7:59 am

Hi, Alex
".. Did you change the standard icon size?" -> Most likely yes

"... app.mainframe.tagsidebar.font param in cintanotes.settings?" -> I can to see this only evening.
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Wed Nov 23, 2016 12:11 pm

Hi, Alex!
It seems I have found the source of problem: your supposition about font size for Menu is right. If font size > 10 for Segoe UI, Tahoma and >11 for Times New Roman - attacments names aren't display correctly. Value of app.mainframe.tagsidebar.font doesn't matter in this case.
But changes are applied only after CN is restarted. So yesterday I didn't found this relation. I'll check this once more today evening at home PC and I'll write result here.
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Wed Nov 23, 2016 6:12 pm

Hi, Alex!

With your help I have solved my problem by changing font size of Menu item to 10 pt.
Thank you!
WBR, Oleg
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Thu Nov 24, 2016 7:24 am

The reason of the bug is changed icon size. But by changing the menu font size, you've made the label fit the smaller icon height. Either of the work-arounds can be used, but the bug is still there - the height of the item should be calculated based on both font and icon height, not icon height only.
We'll fix this in a later version.
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Thu Nov 24, 2016 7:57 am

Hi Alex!
In my case changing icon size doesn't matter at all - I tried several times and I did not notice any relations... Only changing font size for Menu item. Thanks for support.
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Mon Nov 28, 2016 11:04 am

Well, I don't think this will matter for fixing the issue. Anyhow thanks a lot for reporting!
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Mon Nov 28, 2016 11:18 am

Hi Alex!
I'm not arguing with you, of course developer know better :-)
WBR, Oleg
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Mon Mar 27, 2017 9:44 am

Hi Alex!
Any news about this? :oops:
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Mon Mar 27, 2017 10:07 am

Hi Oleg, this will be fixed in 3.7 Beta, planned for later this week!
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Mon Mar 27, 2017 10:12 am

Great! Thank you very much for reply!

WBR, Oleg
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64
User avatar
CintaNotes Developer
Site Admin
Posts: 4712
Joined: Fri Dec 12, 2008 4:45 pm
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby CintaNotes Developer » Fri Mar 31, 2017 11:23 am

Hi Oleg,

please try the new beta: viewtopic.php?f=3&t=2277
Alex
User avatar
Ovg
Posts: 127
Joined: Mon Feb 02, 2015 8:44 am
Contact:

Re: Attacments names aren't display correctly in notes bodies

Postby Ovg » Fri Mar 31, 2017 11:37 am

Hi Alex!

Thank you for informed me. I will check today evening (Moscow time) and surely inform you.

WBR, Oleg
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
CN 3.11 LifeTime Pro Licence / Windows 7 SP1 x64

Return to “Bug Reports”